Tips voor jullie trouwdag

 

Een goede voorbereiding is het halve werk zo luidt het gezegde. En omdat niets leuker is dan de beste tips en ervaringen met anderen te delen staan op deze pagina een aantal tips & tricks om jullie bijzondere dag nog specialer te maken!

 

hart1Tip 1

Een opgeruimd huis met een aantal leuke accessoires staat garant voor een goed begin van de dag. De accessoires kunnen worden gebruikt voor de detail foto’s van onder andere de ringen.

De volgende accessoires waren bijzonder feestelijk:

hart2 Snoephartjes in een grote glazen pot

hart1 Zelfgemaakte slingers van geponste hartjes van papier uit muziekboeken met mini knijpertjes (pipoos)

hart1 Confetti en een boog van ballonnen

hart1 Mooie bloemen en kaartjes en natuurlijk de trouwkaart

hart1 Accessoires die te maken hebben met een hobby waar jullie allebei dol op zijn of een item dat jullie doet denken aan de dag waarop jullie elkaar hebben leren kennen (muziekinstrument, tennis, hockey, motor etc.)

hart1Tip 2

Voor de finishing touch foto’s van de bruid is het leuk om bijvoorbeeld gebruik te maken van een mooie spiegel of klein handspiegeltje. Make-up items en het flesje parfum dat je die dag draagt is ook leuk om vast te leggen. Als de bruidegom nog een bijzondere tekst heeft laten borduren in zijn pak aan de binnenkant of in de hals, dan hoor ik dat uiteraard ook graag even.

hart1 Tip 3

Synergy Photo Design staat voor creativiteit en bijzondere foto’s maar staat ook altijd open voor ontwikkeling. Met andere woorden, mochten jullie zelf ergens een mooie huwelijksfoto hebben gezien die jullie helemaal het einde vinden, dan kunnen jullie mij die foto opsturen en dan ga ik kijken of ik een soortgelijke foto voor jullie van jullie kan maken.

hart1 Tip 4

Bedenk van te voren waar jullie de shoot willen laten plaatsvinden. Eigenlijk zijn ontzettend veel locaties geschikt als decor voor jullie shoot. Bijvoorbeeld een stad, een landgoed, een treinstation, een museum, een park, een boerderij, het strand. Teveel om op te noemen dus.

Het is wel verstandig om een back-up plan te maken voor als het regent. In de regen kan de shoot natuurlijk buiten plaatsvinden met bijvoorbeeld twee grote witte of doorzichtige paraplus of een witte en een zwarte. Regenfoto’s kunnen heel mooi zijn, maar niet iedereen is gecharmeerd van een shoot in de regen.

hart1 Tip 5

Tijdens de trouwreportage is het handig om een vriend/vriendin of familielid mee te nemen om te helpen met de jurk en eventueel met de accessoires welke we gebruiken tijdens de shoot.

hart1 Tip 6

Neem eventueel een broodje en wat te drinken mee voor tijdens de shoot en eventueel wat make-up en een spiegeltje om je make-up bij te werken. Wat ook leuk is voor de foto’s is een fles champagne en wat glazen.

hart1Tip 7

Maak van te voren een lijstje met daarop de samenstelling van de groepen voor de groepsfoto’s en geef deze aan de ceremoniemeester en aan mij zodat wij de groepen samen kunnen verzamelen.

hart1 Tip 8

Neem tijdens de ceremonie rustig de tijd. Geniet van het moment en geef elkaar die hartstochtelijke kus!

hart1 Tip 9

Synergy Photo Design heeft verschillende accessoires bij zich. Bijvoorbeeld scrabble letters, krijtbordjes en grappige snorren en monden. Als jullie dit leuk vinden gaan we die gebruiken. Op de krijtbordjes kunnen jullie een boodschap voor elkaar schrijven. Hebben jullie zelf een briljant plan…dan hoor ik dat graag!

hart1 Tip 10

Soms kunnen de felicitaties wat langer duren omdat er gewoonweg veel genodigden zijn. Als jullie je gasten niet voor langere tijd in de rij willen laten wachten, dan kunnen jullie overwegen om bijvoorbeeld bloemen uit te laten delen of juist zelf iets (stickers/foto van jullie op visitekaartje met mini knijpertje) uit te delen. Op die manier kunnen jullie gasten alvast genieten van een drankje en kunnen jullie op jullie gemak met iedereen even een klein praatje maken.

 hart1 Tip 11

Tips voor de ceremoniemeester! Wil jij het bruidspaar eens extra in het zonnetje zetten? Vraag dan aan alle bruiloftsgasten of ze zamen een mooie blijvende herinnering willen maken voor het bruidspaar. Enkele ideeën hiervoor zijn:

hart2 Vraag alle gasten om een gastenboek tekenen.

hart1 Maak een funny corner met daarin gekke verkleed spullen zodat er grappige foto’s gemaakt kunnen worden. Synergy Photo Design denkt hierin graag mee door bijvoorbeeld een studiolamp op te stellen en gedurende een bepaalde tijd alle gasten voorbij te laten komen. Synergy Photo Design heeft hiervoor ook snorren en monden.

hart1 Vraag de gasten samen een schilderij te maken. Je kunt hiervoor een plaatje in vierkantjes knippen en cijfers op de achterkant van ieder vierkantje schrijven. Vervolgens kan je een canvas dat in verhouding gelijk is opdelen in vierkantjes en met potlood de cijfers in de vierkantjes zetten. Wat schilderspullen erbij en schilderen maar. Je zult verbaasd staan van het resultaat.

hart1 Maak gebruik van een video camera en vraag iemand korte stukjes op te nemen met een wens voor het bruidspaar. Of wil je het wat serieuzer aanpakken? Maak dan een filmpje samen met een stel vrienden met daarin in de hoofdrol het bruidspaar telkens gespeeld door iemand anders. Dit is leuk om te vertonen tijdens het eten.

hart1 Op zoek naar een leuke woon-accesoire voor het bruidspaar? Laat dan een print maken bij de drukker van bijvoorbeeld een boom met lege takken en vraag de gasten ieder een vingerafdruk in de boom te zetten met afwasbare verf en vraag ze hun naam in de vingerafdruk te schrijven.

hart1 Of koop een grote vaas bij de pottenbakker die nog niet afgebakken is en laat de gasten hun namen erin kerven met een stokje. Schitterend als hij in een kleur dat bij hun woning past wordt afgebakken.

hart1 Vraag de gasten om een persoonlijke noot in de vorm van een A4 zodat je die kunt bundelen en overhandigen na de bruiloft.

 

hart1hart1Heb jij een leuke tip die hier nog niet bijstaat, maar er zeker bij hoort te staan? Zou je deze dan willen mailen naar info@synergyphoto.nl? Ontzettend bedankt!