De fotograaf

Het begon met passie…

Toen ik een klein meisje was raakte ik geïnteresseerd in het creëeren van mooie beelden. Mijn vader was architect en leerde me op jonge leeftijd alles over compositie en lijnenspellen, hij nam me hiervoor mee naar de gebouwen die hij ontwierp en vertelde er vol passie over. Ik vond het prachtig en liet me graag meeslepen in zijn enthousiasme! Het vuur laaide verder op toen ik op mijn twaalfde mijn eerste fotocamera van mijn ouders kreeg. Ik raakte gefascineerd om de beelden die ik om me heen zag te vertalen naar de beste composities. Ik vond het geweldig om anderen mee te nemen in mijn belevingswereld, anderen te laten zien wat ik zie. Fotografie is voor mij een vorm van expressie. Het zorgt voor bewustwording van de wereld om mij heen en de schoonheid van details.

Hoe ik passie omzette in actie…

In 2002 heb ik een cursus fotografie gevolgd bij Crea Uva, de culturele organisatie van de Universiteit van Amsterdam. Daarna heb ik in 2006 een opleiding aan de Fotoacademie in Amsterdam gevolgd. Aan de Fotoacademie heb ik mezelf verder ontwikkeld op het gebied van techniek, digitale beeldbewerking, compositie en vormgeving. Door middel van doorlopende zelfstudie en workshops heb ik mijn kennis over fotografie en beeldbewerking verder uitgebreid. Na mijn opleiding aan de Fotoacademie heb ik praktijkervaring opgedaan door mee te lopen met een doorgewinterde huwelijksfotograaf en een studiofotograaf. Ik ben actief de studio ingedoken om alle ins en outs te leren.

Hoe ik vol passie de wereld om mij heen op de gevoelige plaat zet…

Sinds 2008 ben ik actief als professioneel fotograaf. Mijn hoofdspecialismen zijn studio- en reportagefotografie. Tijdens de fotoshoots creëer ik graag een ongedwongen en relaxte sfeer zodat ik de geportretteerde(n) op een manier vast kan leggen zoals hij/zij(ze) is(zijn). De glamour- en fashionshoots maak ik bijzonder met spannende belichting, beweging en verrassende gezichtspunten. Naast het fotograferen in de studio, fotografeer ik op locatie. Voor grote en kleine(re) bedrijven maak ik bedrijfsreportages op maat en verzorg ik de evenementfotografie. Om mezelf scherp te houden maak ik graag vrij werk. Ik vind het ontzettend leuk om bepaalde projecten te starten, bijvoorbeeld nachtfotografie. Last but not least maak ik sprankelende bruidsreportages. Ik vind het een grote eer dat ik als fotograaf mag zorgen voor een mooie blijvende herinnering. Ik besteed graag veel aandacht aan de details en het vastleggen van emoties.

  • Suzanne Vormer

  • Suzanne Vormer
  • Eigenaar / Fotograaf
  •  "The world is my playground"  De naam Synergy Photo Design was al ruim 10 jaar voor de oprichting ervan bedacht. Het synergie-effect is voor mij magisch. Met de juiste visie en creativiteit, een spiegelreflexcamera en bijzondere mensen is mijn streven altijd om meerwaarde te creëren. Ik werk parttime als fotograaf zodat mijn passie ook mijn grote passie blijft en ik mijn creativiteit kwijt kan. Naast mijn werk als fotograaf werk ik als recruiter waar ik mijn inhoudelijke kant kwijt kan. Voor mij is dit de perfecte balans tussen creativiteit en inhoud.

 
 

"prachtige foto's zijn het geworden" Lees meer

Martijn & Marieke

" de foto’s zijn van een uitstekende kwaliteit, spontaan en hebben een originele invalshoek" Lees meer

Paul-Johan & Marianne

"vanaf de eerste ontmoeting waren we enthousiast en waarom: omdat Suzanne met heel veel passie over fotograferen praat"

Raymond & Claudia

"romantische, spontane en grappige foto’s"

Guido & Hanneke

“tijdens onze dag was ze onzichtbaar en heeft ze alle hoogte punten er mooi opgezet"

Kasper & Clarinda

“mooie foto’s en mooi fotoboek"

Martijn & Esther

testimonial testimonial testimonial testimonial testimonial testimonial